Tuikkuleiden muodon ja laadun takaa löytyy yli 30v. kokemukset tuotteiden suunnittelusta ja valmistuksesta:


 Matti Seppo

Pitkän uran teollisena muotoilijana tehnyt  Matti Seppo innostui suunnittelemaan tuikkutelineet ja kyntteliköt tähtäimenään turvallisuus, näyttävyys ja monikäyttöisyys.

Materiaaleiksi hän valitsi metallin ja lasin kestävinä sekä täysin kierrätettävinä.

Tuikkupuiden rungot pinnoitetaan jauhemaalauksella, josta ei vapaudu ilmakehään haitallisia VOC - yhdisteitä.

Joletek Oy

Yli 35 vuotta metallialihankintaa ja sähkötuotekokoonpanoa tehnyt yritys päätti ottaa tuotantoon omiakin tuotteita täydentämään yritysasiakkaiden työtilauksia. Jotakin kuluttajille suunnattua ja mielellään näyttävää. 

Päädyttiin yhteistyöhön matkan varrelta monestakin projektista tutun muotoilijan, Matti Sepon kanssa.

Tuikkuli-perhe on yhteistyön ensimmäisiä hedelmiä. Sarjaan tullaan tekemään koko  ajan lisää uusia tuotteita asiakkaiden esittämien toiveiden pohjalta.

Tuikkupuiden syntytarina

Ensimmäiset mallit  uusista tuotteista, grillikotien valaisemiseen tarkoitetuista kynttilänpitimistä, valmistimme työnimellä Tuikkuli, lämpökynttilöiden lempinimen mukaan. Olimmehan tekemässä  juuri niille polttoalustoja. Kun tuoteperheeseen myöhemmin tuli  lisää uusia jäseniä piti keksiä jokaiselle erotettavuuden vuoksi  oma nimi. Luontoharrastajina pohdiskelimme nimiasiaa metsäretkellä, siitä johtuen mallit päätettiinkin kastaa puiden ja niiden osien mukaan,  kokonsa ja muotonsa antamien vinkkien perusteella.

Mainostoimiston puolestaan pohtiessa esitetekstejä he  törmäsivät Tuikkuleiden puuttuvaan yleisnimitykseen. Eiväthän ne olleet perinteisiä kynttilänjalkoja, eikä myöskään pelkkiä lämpökynttiläkuppejakaan. Pitkällisen harkinnan jälkeen päädyimme käyttämään nimitystä Tuikkupuu. Se korostaa hyvin mallinimien puuteemaa ja  tuo osaltaan esiin luontojuuret koko tuoteperheen takaa.

Metallisesta rakenteestaan johtuen puu-loppuinen nimi saa mielenkiinnon heräämään ristiriitaisuudellaan ja  virittää helposti keskusteluja  aiheesta.  Materiaalin valinta  teräkseksi  mahdollistaa  moninaiset käyttöpaikat ja hyvinkin erilaiset  käyttötarkoitukset, se tuo kestävyyttä ja painonsa luo myös luotettavuutta raskaammankin kuorman kannatteluun. 

Suunnittelija ja valmistaja ovat tulleet yllätetyiksi monesti koemarkkinoinnin aikana asiakkaiden kekseliäisyydestä Tuikkupuiden käytön suhteen, siitä isot kiitokset moneen suuntaan.  Asiakasaktiivisuus on osoittanut Tuikkuleiden sopivuuden mm. kukka-asetelmiin, pientavaroiden säilytykseen ja jopa ruokapöytään. Lisää käyttösovelluksia odotetaan ja etsitäänkin innolla.